top of page

Het cohort onderzoek

Agnes van der Heide legt uit waar de cohort studie over gaat

Agnes van der Heide is hoogleraar bij het Erasmus MC in Rotterdam en zij is de projectleider van het iLIVE onderzoek. In dit filmpje legt zij uit wat we doen in werkpakket 1 van het project.

Wat is een cohort onderzoek?

Een cohort onderzoek is een type onderzoek waarbij een groep mensen wordt gevolgd. Door middel van interviews of vragenlijsten worden zij meerdere keren bevraagd over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld om te kijken of zij van mening veranderen. In ons geval gaat het om mensen die een ongeneeslijke ziekte hebben en die we twee keer vragen om een vragenlijst in te vullen. Een naast familielid kan ook twee keer een vragenlijst invullen. Mocht de persoon met de ziekte komen te overlijden tijdens de studie, dan vragen we de naaste om een derde vragenlijst in te vullen over de laatste periode van het leven van de zieke persoon.

Ons doel

Het doel van het iLIVE project is om beter te begrijpen wat de verwachtingen, zorgen en voorkeuren zijn van mensen in de laatste levensfase en hun naasten. Welke zorg heeft u nodig en wat zijn de behoeften van uw naasten? Wilt u nog in het ziekenhuis worden opgenomen als er iets mis gaat of blijfu u liever thuis?

contact

Wilt u meer weten over wat we doen?

Neem contact op!

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Icono negro LinkedIn
bottom of page