top of page

Het vrijwilligers
onderzoek

Professor John Ellershaw legt uit wat het vrijwilligers onderzoek inhoudt

Professor John Ellershaw is de projectleider van het vrijwilligers onderzoek. Hij werkt in het Palliative Care Institute in Liverpool, dat verbonden is aan de universiteit van deze stad.

Waarom vrijwilligers belangrijk zijn

In de laatste levensfase moeten niet alleen lichamelijke symptomen worden verlicht, maar kunnen ook emotionele factoren een oorzaak zijn van lijden. Sterven is ook een sociaal proces is dat gevoelens van angst, depressie, en eenzaamheid, kan oproepen. Steun van vrijwilligers kan belangrijk en noodzakelijk zijn om ervaringen rond het levenseinde en het sterven te verbeteren.

Ons doel

Als onderdeel van het iLIVE project hebben we een speciaal trainingsprogramma opgezet voor vrijwilligers om patiënten in het ziekenhuis en hun familie te ondersteunen in de laatste maand van het leven. Er wordt een trainingsprogramma ontwikkeld dat voortbouwt op de uitgebreide ervaring met vrijwilligerswerk in de palliatieve zorg die de deelnemende landen al hebben. Dit trainingsprogramma, dat overal kan worden gebruikt, zal in elk land worden aangepast aan de behoeften en kenmerken van het ziekenhuis in het desbetreffende land, om kwaliteit te waarborgen en goed opgeleide vrijwilligers te leveren die patiënten in de laatste weken van het leven kunnen ondersteunen.

Contact

Wilt u meer weten over wat we doen?

Neem contact op!

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Icono negro LinkedIn
bottom of page